/**/

vineri, 23 decembrie 2011

Rise of the Planet of the Apes / Fall of the planet Earth

De-abia am vazut filmul „Rise of the Planet of the Apes” si vreau sa vorbesc putin despre el si mai mult despre realitatea care ne inconjoara.


In ceea ce priveste filmul, chiar merita vazut si din punctul meu de vedere nota data de IMDB e oarecum justificata: hystory-ul filmului e putin cam exagerat (apar cateva greseli) – cred ca ar fi fost mult mai reusit daca actiunea s-ar fi desfasurat langa o jungla si politia din USA nu ar fi fost comparabila cu cea de la noi, dar in rest e chiar reusit. Nu vreau sa dau foarte multe detalii cu privire la film deoarece nu vreau sa stric cursul filmului, dar cu toae acestea va recomand sa pierdeti aproximativ 2 ore pentru el.



In schimb pot trage cateva concluzii care imi confirma faptul ca  daca as avea suficienti bani as infiint o organizatie pentru protectia animalelor si una pentru protectia naturii, ambele avand in spate avocati extrem de buni.

In urma discutiile avute cu oameni din afara tarii mi s-a confirmat faptul ca starea jalnica in care se afla padurile din Romania este totusi una dintre cele mai bune din Europa. Directia sigura – autodistrugerea.
Totusi spre deosebire de noi, unde unde legile se aplica doar pentru unii, in afara s-au luat masuri destul de aspre pentru a preveni disparitia faunei si florei.

Este destul de clar ca animalele si in general orice fiinta isi are propriul ei loc in care ar trebui sa traiasca si tocmai de aceea ar trebui partrat un echilibru, dar noi muscam fara mila din inima naturii si defrisam pentru 2 bani hectare intregi de padure – producand lemn care ajunge in Europa. Desi toti stim ca legile sunt prea blande la noi nimeni nu face nimic, pentru ca e greu sa inlaturi o singura za dintr-un lant.


Nu degeaba a ajuns populatia globullui la 7 miliarde oameni si probabil singura sansa de intarziere a cresterii populatiei ar fi un nou razboi mondial – razboi ce ar putea echivala cu sfarsitul lumii: din pacate nu stim sa avem grija de ceea ce ne ofera natura si ajungem sa facem compromisuri ce duc incet incet la distrugerea lumii numai pentru BANI.

Oare acesti oameni pot fi numiti inteligenti, pentru faptul ca stiu sa profite de anumite oportunitati? sau niste idioti pentru ca nu isi dau seama ca ceea ce fac, nu este nimic altceva decat sa rupa cate o ata dintr-o funie a carei grosimi scade pe zi ce trece?

23 dec 2011