/**/

luni, 30 ianuarie 2012

Cu cine votam?


Cu totii stim ca in ultimele zile au avut loc manifestatii si proteste in intreaga tara. Scopul acestora – nimeni nu stie concret. Aceasta daca vorbim de cei care merg acolo pentru a-si manifesta nemultumirea fata de conditiile actuale de trai fara a sti concret ce anume doresc, in afara de mai bine.

  Oare care este adevarata parere a populatiei despre politicieni?

  In cazul in care incepem sa ii luam in considerare si membrii opozitiei cu siguranta ei au un scop foarte precis – indepartarea puterii actuale, pana la urma e si justificat sa sustina aceste proteste avand in vedere ca in sondaje actualul USL pare favorit. Dar cine mai stie care sondaj este corect si care nu, deoarece suma potrivita cred ca si eu as iesi favorit in sondaje.

 Pana la urma marea discutie este reprezentata de organizarea unor anticipate. Presupunand ca se doresc anticipate, in mai putin de 2 luni de la hotarare cu siguranta nu pot avea. Apoi pana se organizeaza un nou guvern (daca va fi unul nou) ar veni vremea celorlalte alegeri care sunt deja programate. Chiar ma intreb cat de justificata aceasta agitatie si cheltuiala.

Mergand mai departe se vehiculeaza tot felul de pareri:
  • „Daca ii dam pe astia jos, pe care ii punem?” cred ca acestia sunt cetatenii obisnuiti, mai bine zis mare masa.
  • „Hai sa ii dam pe astia jos si vedem pe cine punem...” Din pacate aceasta vorba am auzit-o si de la Mircea Badea de la care mai aveam anumite pretentii, dar se pare ca e greu sa nu ai culoare politica, lucrand intr-un anumit domeniu. E clar cine doreste acest lucru asa ca nu insistam...
  • „Cei care protesteaza sunt cei din opozitie si nu vor decat puterea.” Acestia fiind cei de la putere nu fac decat sa traga de timp pana la urmatoarele alegeri timp in care incearca sa mai indrepte ceea ce nu au facut in aceasta lunga pedioada pe care au avut-o la dispozitie.
Inainte de aceste proteste poate ca as fi votat cu Opozitia la fel ca multe alte persoane nemultumite de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani. Acum dupa aceasta perioada in care opozitia nu a facut decat sa ceara anticipate neincercand sa vina cu solutii, sau programe politice si s-a multumit sa arunce cu noroi in actuala putere, ma intreb daca si acestia nu sunt la fel. Si spun ca „ma intreb” deoarece incerc sa raman optimist.
 In concluzie imi permit sa afirm ca toti politicienii nostri sunt slabi: 
dar nu slabi ca si politicieni, ci slabi ca si conducatori ai unui popor.

Am vazut cateva emisiuni in care lideri ai opozitiei erau interbati ce ar face daca ar veni la putere si se ofereau raspunsuri de genul: „sa venim si veti vedea dupa”, „mai votati-l pe Basescu”, „Traiti bine?”.

Si solutiile?

Probabil si-ar fi asigurat urmatorul madat daca ar fi venit cu un program politic potrivit...

Ma gandeam cum ar fi sa votez cu un partid tanar. Totusi ce putere va avea acesta – tot va trebui sa se alieze cu unul din cele mari, iar apoi vor „invata” si ei cum merg treburile pe la noi. Poate totusi aceasta ar fi ultima sansa...

Pana la urma, daca ar terbui sa votez azi, cred ca m-as duce sa imi anulez votul, deoarece nu e greu sa pui o stampila pe un buletin pentru cineva care nu s-a prezentat la vot.

Pana una alta eu sper: "sa traim bine!"